Recepten

Supersnelle zomerse granola met kefiryoghurt

Hey! Dat is een tijdje geleden alweer 😉 Hoewel het stil was hier ben ik achter de schermen druk bezig geweest met foto’s maken van recepten. Ik vind dit zo leuk om te doen! Vooral in de lente, als het langer licht is ’s avonds, begint het weer te kriebelen. Deze week heb ik een gezond en makkelijk recept voor je van snelle granola met kefiryoghurt!

Snelle granola

Als je eenmaal zelfgemaakte granola hebt geproefd wil je niet meer uit een pakje of zakje. Toch vind ik granola maken best een gedoetje. Het moet zo lang in de oven en daar heb je ’s ochtends echt geen zin in.  Want granola is het lekkerst als het vers en warm is. Gelukkig is daar wat voor *tromgeroffel*… een koekenpan.

De granola smaakt net zo lekker. Het is heel makkelijk: kies jouw gewenste combinatie van noten en zaden, bak het een paar minuutjes in een koekenpan. Voeg op het laatst wat honing toe zodat het lekker kleverig en zoet wordt. That’s it.

granola uit de pan yoghurt zomerfruit

Ingrediënten snelle granola uit de pan:

– een flinke handvol grove havermout

– twee eetlepels pompoenpitten

– twee eetlepels zonnebloempitten

– een flinke handvol fijngehakte walnoten

– een scheutje honing, een ander zoetmiddel kan ook

– kefiryoghurt

– vers zomerfruit zoals frambozen en bosbessen

snelle granola uit de pan

granola uit de pan yoghurt zomerfruit

Hoe maak je het?

Dat heb ik al een beetje verklapt maar ik zal het nog eens netjes op een rij zetten.

– Doe alle noten en zaden bij elkaar in een kommetje.

– Hak de walnoten fijn.

– Doe alles bij elkaar in een koekenpan.

– Verwarm het een paar minuutjes – je hoort op een gegeven moment de havermoeten poppen.

– Doe de kefiryoghurt in een kom.

– Voeg jouw lauwwarme granola toe en top af met je zomerfruit.

Bijzonder detail: ik maak mijn kefiryoghurt zelf. Dat klinkt spannender dan het is. Ik maak een mix van halfvolle de­mi-écré­mé kefir (70%) met Griekse yoghurt (30%).

Ik vind dit nog lekkerder. Als je alleen kefir neemt vind ik dit iets te veel op karnemelk lijken, en met de Griekse yoghurt voeg je wat zachtheid toe. Je vindt de halfvolle kefir in de schappen van de AH. Hij is ook heerlijk om te drinken.

Enjoy!

snel granola recept

Tip: maak drie of vier keer zo veel van de granola als je een voorraadje wilt hebben.

Maak jij wel eens granola?

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

4 Comments

 • Irene mei 1, 2019 at 4:30 pm

  Vroeger maakte ik regelmatig granola maar dan in de oven; alles op een bakplaat, bakken en klaar. Sinds ik alleen woon heb ik het niet meer gedaan maar ik ga er maar eens terug werk van maken denk ik 🙂 Het is alleszins gezonder dan wat ik in de winkel koop :p

 • Gwennie mei 4, 2019 at 5:00 pm

  Heel soms waag ik me er weleens aan… Maar ik vind het altijd zo’n gedoe. De koekenpan is misschien een goed idee!

  • Happy and mindful mei 14, 2019 at 7:58 pm

   Het gaat in elk geval sneller 🙂

  Laat een bericht achter