Mind

Tip: Mindvoel Remindertjes

De ‘beruchte’ mindfulness kaartjes, wie kent ze niet?  Ik heb zelf sinds kort mindfulness kaartjes in huis gehaald, omdat ik erg benieuwd was naar het effect ervan, maar vooral wat er op zo’n kaartje staat. Ik heb nu zelf al drie of vier keer een reminder opgepakt en het doet wel wat. Wat precies dat kan ik niet in woorden formuleren, maar het maak me nóg een stukje bewuster van de dingen die ik dagelijks doe en de dingen die gebeuren in mijn leven. Zowel positief als negatief.

Mindfulness kaartjes

De bedoeling van deze kaarten is ook om jou bewust te maken van de manier van reageren op de dingen die gebeuren in je leven. Het leven zit vol verrassingen. Soms zijn er omstandigheden of situaties in je leven waardoor je een gat in de lucht wilt springen, zo van YES! Anderzijds gebeuren er ook dingen in je leven waar je het liefst voor wilt weglopen…. of dagenlang om wil janken omdat je het gewoon niet kunt hebben. In zo’n geval zou ik zeggen be my guest. Jank! Het lucht op.

Zoals de achterkant van het doosje zelf al zegt: “Helaas zijn niet alle levensomstandigheden altijd veranderbaar, maar wel de manier hoe jij daarop reageert”. Dat laatste is vaak het allerbelangrijkste!  Laat je je helemaal te neer slaan door de situatie of stroop je de mouwen op en ga je ervoor? Met deze ‘mindvoel’ kaarten kun je lekker aan de slag met jezelf en de situaties die je tegenkomt in je leven.

Hoe werkt het?

De ‘mindvoel’ remindertjes zijn 40 kaartjes met elk een reminder over het leven, je dagelijks doen en laten, de natuur, je lichaam en de mensen om je heen. Soms zitten er opdrachten bij en soms is het gewoon een reminder van ‘hey, denk je ook aan je ontspanning?’ Of een reminder om bewust je aandacht ergens op te vestigen.

Ook moet je met de kaartjes soms op onderzoek uit naar bepaalde emoties of gevoelens. Het is de bedoeling om elke dag een kaartje te pakken, op volgorde of willekeurig. Ik doe het zelf wanneer ik daar behoefte aan en tijd voor heb. Ik probeer wel elke week een kaartje op te pakken.

Omdat het maar 40 kaartjes betreft ben je er in iets meer dan een maand doorheen. Als je elke dag een kaartje zou pakken is dat niet erg! Wat je vervolgens kunt doen is, na een paar maanden of een halfjaar, weer de kaartjes gebruiken en beantwoorden om te kijken of er iets veranderd is. Misschien ben je bewuster gaan leven of gaan nadenken over bepaalde dingen in het leven. Dus het is zeker in dat opzicht geen weggegooid geld!

Een voorbeeld van zo’n mindvoel kaartje is :

Is er iets in je leven waar je niet blij mee bent? Zo ja, schrijf op en onderzoek. Kun je dit niet veranderen? Accepteer het dan en laat het los.

Een kaart trekken met zo’n vraag gaat je toch aan het denken zetten. Dit is het bewust bezig zijn met dat wat er in je leven afspeelt. Vervolgens ga je visueel langs alle dingen waar je niet zo blij mee bent. Je kunt hier een lijstje van maken en vervolgens bewust gaan nadenken of de situatie veranderbaar is of niet.

Je gaat de dingen op je lijstje zorgvuldig bekijken: vind ik deze situatie wel écht vervelend? Of heb ik het allang geaccepteerd dat het niet anders is? Hierover nadenken is mindfulness. Je bent dus al bezig met mindfulness! En je hoeft er niet eens minutenlang voor in lotushouding te zitten.

Sommige mensen beweren dat als je vervelende of moeilijke dingen van je afschrijft  het je systeem ook verlaat. Deze ‘mindvoel’ kaartjes lenen zich daar ook een beetje voor. Een positieve bijkomstigheid dus 😊. En het is dus aan te raden er een schriftje of notitieblokje bij te houden.

Wat vind ik van de mindvoel kaartjes?

Een aanrader deze ‘mindvoel’ kaartjes? Wat mij betreft zeker! Het is een goede en leuke manier om echt even bewust bezig te zijn met je eigen emoties, gevoelens of ideeën over een bepaalde situatie. We hoeven heus niet altijd Positieve Alie te zijn, maar de hele tijd negatief zijn is ook niks. Nog een tip:  heb je nog geen kerstcadeautje? Geef deze ‘mindvoel’ remindertjes!

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

Geen opmerkingen

Laat een bericht achter