koffer pakken
Lifestyle

Koffer pakken als een pro – 5 tips

Ik reis graag en veel en heb inmiddels geleerd hoe je zo snel en efficiënt mogelijk je koffer kunt pakken. Niets is vervelender dan bij de douanecontrole nog even helemaal onderin je koffer te moeten duiken vanwege die vergeten lotion of je lievelingspen. Not to mention dat alles dan ook weer gelijk een zootje is. Ik neem je mee in mij kofferpak-methode en geef mijn top 5 van handige tips!

20160405_143623 kopie20160405_150456 kopie

koffer pakken

#1 Maak de ultieme lijst op je PC

Ja duh, hoor ik je denken. Geloof mij, ook ik dacht dat ik er al was maar tegenwoordig heb ik nog meer gadgets – en dus adapters – dus die lijst wisselt constant. Ik heb mijn paklijst opgeslagen als (Word)document. Zo vervelend, je hebt altijd wel dingen die je niet ruim van tevoren al kunt pakken omdat je ze echt tot het laatst nodig hebt. Denk aan je tandenborstel, nachtkleding en je mobiel. Wat ik altijd doe, ik markeer de dingen die ik al heb gepakt groen (nou ja, in Word dan) en de dingen op mijn lijstje die ik nog niet heb verzameld maak ik rood. Zo kan ik op het laatst zien van, oh ja, dat moet ik nog pakken.

#2 Maak een foto van wat je meeneemt

Niet meer dat ‘ja maar dat had ik toch gepakt?’ en ‘had ik dat nou wel of niet meegenomen?’ Vooral als je een strenge selectie moet maken omdat je niet meer kan meenemen is dit handig. Ik heb vaak genoeg gehad dat ik ging twijfelen of dat ene lievelingstruitje nou wel of niet in mijn koffer zat. Ook handig voor de terugreis, zo weet je zeker dat je al jouw geliefde spullen ook weer mee terug. Ik stal al mijn spullen daarvoor uit op de grond, zo heb je een goed overzicht.

#3 Gebruik ziplock zakjes

Ik ben echt een groot fan van deze kleine, compacte, doorzichtige zakjes. Ge-wel-dig zijn die dingen. Waarom? Je kunt zo makkelijk structuur aanbrengen door alles in een categorie in te delen. Ze zijn niet alleen handig omdat je zo heel makkelijk en snel kunt zien wat erin zit. Je kunt zo ook heel makkelijk herpakken want je hebt alles bij elkaar. Tijdens een vakantie ga ik vaak van hotel naar hotel en moet ik gemiddeld 5 tot 10 keer herpakken. Wat ik zelf fijn vind is om mijn beautyartikelen bijvoorbeeld in te delen in de categorieën:

  • make-up
  • gezichtsverzorgingsartikelen (lotion, dagcrème etc.),
  • lichaamsverzorgingsartikelen (denk ook aan zonnebrand)
  • Overige: denk aan een nagelschaartje, elastiekjes, je favoriete haarserum…
  • En soms doe ik nagellakjes dan nog apart.

Af en toe sla ik echt helemaal door en doe ik al mijn lipsticks- en glosjes ook nog in een apart zakje. Als je alles in een grote toilettas pleurt ben je zo de draad kwijt en je wilt ook niet 5 verschillende toilettasjes pakken – en kopen. Dit is dan de ideale oplossing.

Handig bij regen

De gouden bonustip: houd 1 a 2 zakjes apart voor als je bij regen op je mobiel wilt kijken! Zo zijn we met een wandelvakantie een keer echt helemaal verregend. Zo erg zelfs dat de routebeschrijving onleesbaar was geworden. We waren bijna verdwaald in de Italiaanse bergen!! Gelukkig had mijn zus een foto van de beschrijving op haar mobiel alleen zonder plek om te schuilen konden we zelfs die bijna niet lezen. Hadden we toen maar deze zakjes gehad. Zie hoe dit kleine magische zakje misschien wel je leven kan redden!

#4 Gebruik ziplock-zakjes om adapters uit elkaar te houden

Alweer? Ja alweer. Mijn vierde tip is namelijk om je elektronica apart van elkaar te houden. En wat is daar perfect voor? Natuurlijk! Je adapter van je telefoon, de adapter van je camera, het snoertje voor je Ipod, en ga zo maar door. Ik doe ze allemaal in een apart ziplock zakje. Nooit meer gehannes met een wirwar van snoeren! Wil je het helemaal precies doen, zorg dan ook voor een label bij elke stukje electronica, die je het beste in het zakje kunt doen, zodat ‘ie niet kwijtraakt. Hoe overzichtelijk is dat!

#5 En gebruik ziplocktasjes….

Just kidding! Alhoewel, dit keer gaat het over de grote variant van het ziplockzakje, de plastic zak. Altijd handig om hier een of twee van extra mee te nemen. Hoezo dat dan? Nou voor je vuile was natuurlijk. Ik vind het zelf niet fris als alles door elkaar zit, straks gaat je frisgewassen kleding nog stinken. En ook hierin geldt dat je ook een beetje kan doorslaan. Het liefste doe ik vuil ondergoed en vieze sokken in een apart zakje. Neem trouwens ook een extra handtas of rugzak mee voor je spullen, die makkelijk in je koffer past. Zodra je uit het vliegtuig bent gestapt heb je niet meer die irritante vliegveldregels en is het heerlijk als je al jouw spullen niet langer bijeen gestouwd hoeft te houden in dat kleine koffertje.

P.S. De ultieme oplossing blijft natuurlijk een extra koffer als ruimbagage bijkopen of gewoon minder meenemen. Alleen dat laatste is natuurlijk geen optie voor ons ladies.

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

Geen opmerkingen

Laat een bericht achter