Persoonlijk

Update: Hoe gaat het nu?

Lieverds, het is een tijdje wat rustiger geweest op mijn blog. Daarom wil ik graag laten weten hoe het met me gaat en wat er speelt in mijn leven. Ik heb ook wat veranderingen voor mijn blog in gedachten die ik graag wil delen.

Een klein jaar geleden begon ik met bloggen. Alles was nieuw en spannend en ik leerde dagelijks zo ontzettend veel! Niet alleen het bloggen zelf, maar ook alles erom heen sprak me aan (fotoshoppen, WordPress, online marketing) en daarom besloot ik te onderzoeken of ik mij in de toekomst ook beroepsmatig hiermee zou kunnen bezighouden.

Ik begon mensen te benaderen in de online marketing-wereld en voerde enkele netwerkgesprekken. Uiteindelijk leidde dit tot een hele gave werkplek bij een online marketingbedrijf in Groningen! Dit was precies wat ik nodig had na een sabbatical van een jaar (het grote wie ben ik, wat wil ik, wat ga ik doen met mijn leven?)

Ik ben altijd een non-profit meisje – en later non-profit vrouw – geweest en het kwam voor mij zelf ook best een verassing hoe leuk ik dit vond. Heel eerlijk, na mijn vorige baan vond ik het lastig te bepalen welke richting ik op wilde. Lifestyle en yoga sprak mij aan maar hoe kon je daar nou een baan in vinden? Overigens wil ik nog steeds onderzoeken of ik hier iets me kan doen, maar dan naast een regelmatig inkomen.

Online marketing, it was. Om een stevigere basis te leggen hierin schreef ik mij ook in voor een opleiding online marketing. Inmiddels ben ik hiermee sinds december 2016 begonnen en ook hier ben ik op m’n plek. De groep is leuk en de informatie leerzaam.

En dan is er nog meer. Ik besloot een eigen onderneming te beginnen. Ik wilde kijken of het lukte hier werk in te vinden en of dit dan makkelijker was dan in loondienst aan de slag te gaan – mijn baan in Groningen is part-time dus hiernaast ben ik ook nog een andere baan aan het zoeken. Ik zal het niet mooier maken dan het is, om te beginnen als tekstschrijver is ontzettend lastig. Ik ben mij ervan bewust dat mogelijke opdrachtgevers ook mijn blogs kunnen lezen, dus als dat zo is, dan is dat zo. Maar ik wil de waarheid niet verdoezelen.

Daar zat ik dan met mijn mooie site, waar ik veel moeite had in gestoken, mijn prachtige visitekaartjes… alleen niemand die me wist te vinden. Dit was voor mij ontzettend moeilijk, ik was er met veel nieuwe energie en optimisme aan begonnen en ineens had ik zoiets van, shit, het werkt niet.

Totdat…. ik een kleine Adwords-campagne begon. Inmiddels beginnen mijn eerste klanten te komen! Ik ben hier ontzettend trots op. Ik ben mij ervan bewust dat ik helemaal nieuw ben in dit vak – als tekstschrijver – en dat je dus eerst een naam voor jezelf moet opbouwen. Ik heb natuurlijk al wel behoorlijk wat journalistieke ervaring, en ook bij het online marketingbureau leer ik ontzettend veel, maar mensen kennen mij niet als zelfstandige. Het voelt heel anders om voor bedrijven bijvoorbeeld een ‘over ons’ pagina te schrijven dan wanneer je in opdracht voor een tijdschrift een verhaal schrijft. Het is veel persoonlijker en je staat dichter bij de klant.

En ik zal geen hallelujah-verhaal houden, ik ben nog steeds op zoek naar een betaalde baan want de opdrachten zijn (nog) niet voldoende. De onzekerheid die hiermee gepaard gaat bezorgt me veel stress. Het maakt me ook angstig. Aan de andere kant ben ik ook hoopvol en weet ik zeker dat het gewoon wat meer tijd nodig heeft. Deze gevoelens wisselen elkaar af dus, tsja, een beetje een emotionele rollercoaster.

Zo, nou dat wou ik met jullie delen. Het is niet altijd alleen maar leuk, maar ik ben wel blij dat ik steeds beter weet wat ik wil. En dat ik nu eindelijk stappen ben gaan maken.

Hoe verder met mijn blog?

En dan mijn blog. Heel eerlijk, met mijn baan(tje), cursus, freelance opdrachten heb ik best wat ballen om in de lucht te houden en omdat je beroepsmatig creatief bezig bent is in mijn weekend de koek dan soms een beetje op. Er zijn veel momenten geweest dat ik dacht dat het beter is om te stoppen. Maar dan denk ik aan al die blogs die ik al online heb gezet en dat ik al een stevige basis voor mezelf heb gelegd… en dan vind ik dat ook weer zonde allemaal weg te gooien.

Ik besluit daarom nog minder vaak te bloggen, totdat alles in een wat rustiger vaarwater is gekomen. Betaalde klussen gaan nu even voor en ik wil mijn energie steken in het op poten  zetten van m’n onderneming. Bloggen is iets wat ik doe voor de lol, en het moet niet gaan voelen als een verplichting. En zo voelt het soms wel. Ik ga dus gewoon pas weer iets posten als het echt weer begint te kriebelen.

En na meer dan 50 blogs weet ik steeds meer wat ik leuk vind om over te schrijven. En dat zijn reisverhalen! In april heb ik mijn volgende vakantie geboekt naar Kreta. Ik ga kijken of het lukt ook filmpjes te maken en ik wil dan ook een nieuw filmpje op m’n Youtube-kanaal zetten.

Dit is dus mijn idee om mijn blog meer in te zetten als reisblog! Dan maar wat minder vaak posten. En als ik op yoga-gebied weer wat leuks meemaak zal ik het ook zeker delen.

Tot zover even.

Liefs,

Jit.

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

4 Comments

 • Lorenza februari 14, 2017 at 9:53 pm

  Wat goed dat je dit besluit hebt genomen. Ik denk dat het belangrijkste is dat je doet wat goed voelt voor jou. Kwaliteit gaat immers ook boven kwantiteit. Dus liever wat minder blogs, maar ze zullen vast niet minder inspirerend worden. 🙂

  • Miss happy and mindful februari 18, 2017 at 12:50 pm

   Ah, dat doet me goed. Lief, dankje <3

 • Florentine februari 18, 2017 at 6:09 pm

  Wat gaaf dat je naar Kreta gaat! Ik verheug me op je video(‘s) 🙂 Je blog inzetten als een reisblog lijkt me een erg leuk idee. Ik vind dat je echt enorm veel hebt opgebouwd de afgelopen jaren (als ik het zo lees), wat knap! Liefs, Florentine

  • Miss happy and mindful februari 22, 2017 at 10:40 am

   Dankjewel voor je mooie compliment! Ik zag dat jij ook wat video’s had, leuk!

  Laat een bericht achter