Vakantie Sicilië bezienswaardigheden
Europa, Italië

Mijn vakantie op Sicilië: vulkaan beklimmen, mooie kustplaatsjes en een concert in Taormina

Na maanden te hebben gezocht naar een zomervakantiebestemming, kwamen we uit op Taormina in Sicilië. Mijn vriend en ik waren meteen verkocht.. aan de plaatjes van google dan hé, want we waren nooit eerder op Sicilië geweest. Het moment van onze zomervakantie brak aan. Het treinleven met koffers,  de drukte van Schiphol.. en ja.. ook de sexy indrukwekkende marechaussees.. I love it ! Na een tussenstop in Milaan kwamen we aan in Catania. Daarna gingen we door naar Taormina.  Hoe het daar was? Geweldig! Tips? Die heb ik zeker! Lees maar verder. Gastblog Arrantxa.

Ik ben nog nooit in Europa geweest, totdat ik naar Nederland verhuisde toen ik twintig jaar was. Als jong meisje ging ik vooral vaak op vakantie naar Miami, Orlando, Curaçao en Bonaire. Ik heb ontzettend veel zin om de rest van Europa te verkennen. En te beginnen met Sicilië – na Nederland dan natuurlijk.

Taormina

Taormina is een prachtig stadje met veel kleur, restaurants, boetiekjes en historie. Bezoek als je hier bent ook vooral het plein Piazza IX Aprille, hier is elke avond muziek! Het bruist hier zowel overdag als ’s avonds van de mensen.

Een aanrader is café Wunderbar. Het is een café met een mooi uitzicht over praktisch de hele stad Taormina. Als bonus krijg je mooie instrumentele muziek en hapjes van de obers van het café er gratis bij. Een bezoek aan het café staat garant voor een dansconcert van een oud opaatje. Zo schattig.  Ik moet zeggen: lachen en buikspieren gegarandeerd! We verblijven in totaal zo’n elf nachten op Sicilië en slapen hier in hotel Elios.

Tips voor een verblijf op Sicilië

Als je in Sicilië uit eten gaat, krijg je ongevraagd brood op tafel. Je denkt ‘ah wat aardig, attent van het restaurant’.. maar niets is minder waar. Als je het brood op eet, moet je er voor betalen, maar dat vertellen ze je niet van te voren. Het is dus een hele slimme truc van die eigenaren. Ik wil je dus als tip meegeven: eet niet van het brood. Dit klinkt als een verhaal uit de bijbel, maar dan eentje die valt onder de don’ts en do’s op vakantie 😉

Een andere tip: Als het even kan, neem de bus of de trein! Je bent ongeveer tussen de €1,10 en €5,00 kwijt. Ja echt!

Sicilië Taormina kust Sicilië Taormina strand vakantie op Sicilië

Cefalu

Nog een absolute aanrader op Sicilië is het kustplaatjes Cefalu. Het is alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Het centrum van het dorp vormt de kathedraal, met gigantische trappen. Bijna elke dag is hier wel een bruiloft in de zomerperiode. Super romantisch!

Cefalu Sicilië

Vulkaan Etna en Stromboli

Wie Sicilië zegt, zeg vaak ook meteen vulkaan Etna. Wat de meeste mensen niet weten is dat er ook een andere vulkaan is, namelijk vulkaan Stromboli. Deze spuugt om de 40 minuten lava uit. Dit is dan ook een must-see! We besluiten de Etna te beklimmen.

Op dag drie hebben we een excursie naar deze vulkaan op de planning staan. Je moet er wel iets voor over hebben, namelijk €75 per persoon en half negen ’s ochtends klaar staan! Maar dan word je wel opgehaald door een privé gids bij het hotel. Je beklimt dan oude kraters van vulkaan Etna en krijgt heel veel informatie hierover.  Tijdens lunchtijd rijden we naar een honing- en wijnproeverij! Heerlijk was dat… de honingproeverij hoor.  De wijnproeverij was vooral gekke bekken trekken omdat die wijnsoorten zo heftig waren.

De volgende stop is de Alcantara George. Een prachtig grote kloof met gelegenheid om te zwemmen.. of nou ja.. pootje baden, want harde steentjes als ondergrond en water van – 40 °C, ik weet niet hoor, maar ik had het moeilijk.

Panarea

Na onze Etna-reis, willen we nog een avontuur aangaan, dus we besluiten ook de Eolische eilanden Panarea en Stromboli te bezoeken. Dit kost ons € 80 per persoon maar dan heb je ook wat! We moeten eerst een busreis van een uur afleggen naar het stadje Milazzo. Hier staat een boot te wachten die ons de hele dag zal rondvaren. Oh ja.. voor ik het vergeet, je begint negen uur ’s ochtends aan je avontuur en je bent één uur ’s nachts weer in je hotel. Een hélé lange dag dus!

Na een uurtje varen komen we aan op Panarea. Ook dit is weer een prachtige stad. Het Griekenland van Sicilië zeggen ze wel eens. Na 1,5 uur hier te hebben rondgelopen, word je weer verwacht op de boot om vervolgens de reis te hervatten.

Bij zonsondergang op een boot dobberend op zee, met je geliefde kijkend naar vulkaan Stromboli die om de 40 minuten lava spuugt was romantisch, spectaculair, knus, gezellig, noem het maar op. Je moet er wat euro’s voor over hebben maar écht, het is de moeite waard!

Panarea

Excursie Sicilië

Etna vulkaan beklimmen Etna beklimmen Sicilië Uitbarsting Stromboli vulkaan

Concert van John Legend

Als kers op de taart komen we tot de ontdekking dat John Legend, ja je leest het goed, nog één keer, John Legend optreedt in het Griekse theater van Taormina, Teatro Antico di Taormina, zoals het origineel heet.

Concert Taormina

Het is een heel oud theater met geschiedenis en er zit een museum bij.  Mijn vriend en ik rennen naar het theater voor informatie en eventueel kaartjes. Binnen twee minuten staan wij met twee kaartjes voor John Legend. Bizar! Een bezoekje aan dit theater is dus zeker niet overbodig en hopelijk hebben jullie net zoveel geluk met een concert als wij!

Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad op Sicilië en een bezoek aan dit mooie eiland smaakt naar meer.

Arrantxa studeert pedagogische wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. In haar vrije tijd doet zij graag aan yoga en haar andere favoriete hobby is reizen. Ze is geboren in Suriname en op 20-jarige leeftijd alleen naar Nederland verhuisd voor haar studie. Een spannende stap voor haar!

Foto’s: Arrantxa Groot / foto Cefalu: Ruth Troughton  / foto Panarea: Giuseppe Murabit via Unsplash

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

1 Comment

  • Sylvia augustus 30, 2019 at 3:16 pm

    Sicilië is awesome! ik kom er ook al jaren, maar dan aan de andere kant. Palermo, de kathedralen en de kerken Martorana en San Cataldo. Erice ! Prachtig, ook daar moet je een keer naar toe gaan. Dit stadje ligt hoog op een heuvel op enkele kilometers afstand van de stad Trapani, en Trapani is geweldig, met hun heerlijke restaurants, geweldige shoppingwinkels, heerlijk ijs en het weer natuurlijk.
    En zo is er nog zoveel meer te ontdekken.

  • Laat een bericht achter