veganistisch dierproefvrij beautyproducten
Beauty

5x mijn favo vegan en dierproefvrije beauty producten voor de zomer

Het is officieel zomer! We bereiden ons zelfs voor op een hittegolf. Om goed voor de dag te komen heb ik wat fijne zomerse beautyproducten voor je op een rij gezet. Allemaal vegan en dierproefvrij!

Bondy Sands self tan

Als je denkt aan zelfbruiner denk je al snel aan Geordie Shore. Het kwam daarom nooit in mij op zelf ooit een echte zelfbruiner te gaan gebruiken (want ik wil alles behalve peentjesoranje voor de dag komen). Toen ik dit voorjaar online veel enthousiaste beautyblogs tegenkwam over dit zelfbruiningsproduct van Bondi Sands was ik om. Ik wilde het wel eens proberen.

Op jonge leeftijd zocht ik altijd de zon op. Zodra deze begon te schijnen zorgde ik dat ik minstens elke dag een half uurtje tot een uur in de zon zat met als doel een mooie teint. En wat was ik dan blij als ik aan het eind van de zomer een fijn kleurtje had! En wat beteuterd als deze tegen de herfst ontzettend snel ook weer weg was. Want ja, dat krijg je met een hele bleke huid, blond haar en sproetjes. Al dat “harde werken” zo weer verdwenen, als sneeuw voor de zon.

Niet meer eindeloos zonnebaden

Inmiddels weet ik wel beter. Ik ben niet meer van het eindeloos zonnebaden. Niet alleen omdat ik dat zonde vind van mijn tijd en dan liever een fijne wandeling maak of de cultuur van een ander land opsnuif als ik op vakantie ben (bijvoorbeeld op Bali). Maar ook omdat ik nu weet dat de zon schade aanbrengt aan je huid.

Het is algemeen bekend dat je voorzichtig moet zijn met de zon op je huid, en ook, dat het je huid veroudert! En als 30+’er wil je alles behalve dat. Maar bleek rondlopen voelt ook niet prettig. Helemaal niet als de eerste zonnestralen verschijnen in de lente en het weer rokjesweer wordt. Daarom is een zelfbruiner zo ideaal. Je hebt een mooie teint en hoeft er niet dagenlang voor te bakken. Je voelt je zelfverzekerder met een kleurtje. En het is zo veel beter voor je huid dan al die uren in de zon!

Self tan mitt

Sinds ik dit product van Bondi Sands heb ontdekt weet ik dat mooie gebronsde benen en armen altijd dichtbij zijn. En dat in minder dan een uur tijd! De Bondi Sands zelfbruiner is makkelijk in gebruik. Goed insmeren, even laten intrekken en voila, een lekker kleurtje.

Ik heb zelf ook een speciale handschoen aangeschaft, zodat je het product gelijkmatiger aan kunt brengen. Ik vind dit erg prettig werken. Als je het wat langer laat intrekken blijft het een week tot tien dagen zitten. Je hoeft niet bang te zijn voor een fake tan-effect. Je krijgt een hele natuurlijke kleur. Je kunt kiezen voor een light/medium tan of een dark tan.

Dit product is veganistisch en dierproefvrij.

dierproefvrije zelfbruiner

DOUGLAS scrub

Een scrub is een goede combinatie met een zelfbruiner. Het product pakt hierdoor nog beter en je krijgt een gelijkmatige tan. En als je toch gaat voor ouderwets zonnebaden is scrubben ook een goed idee. Je houdt je kleurtje hierdoor langer vast.

De producten uit de DOUGLAS home spa lijn ruiken lekker fris en voelen goed aan op je huid. Pluspunt: ze zijn fijn geprijsd en cruelty free. Deze Almond Oil & Indian Mango Oil Scrub van Harmony of Ayurveda is mijn favoriet.

dierproefvrije beautyproducten

Body cream Sol de Janeiro

Als je het potje ziet word je gelijk al vrolijk! Deze crème speciaal voor je bum bum komt uit Brazilië: het land van voetbal, tropische regenwouden én de goedgevormde vrouwenbillen. Voor laatstgenoemde hebben ze zelfs een kooswoordje, bum bum.

De cream bevat gueraná, een speciale plant uit het Amazonegebied die een hoge dosis cafeïne bevat. Dit ingrediënt heeft de reputatie vetverbranding te stimuleren als je het op je lichaam smeert. De geur is vrij zoetig en je moet ervan houden. Verwacht geen wonderen. Toch merk ik dat zo’n speciale anti-cellulitus creme mij wel vaak motiveert wat bewuster om te gaan met mijn voeding en wat vaker lunges en power pose te doen tijdens mijn yoga practice. Het product is vegan en dierproefvrij!

dierproefvrije beautyproducten

Sol de Janeiro Brazilian Bum Bum Cream

Bronzer van NYX

Om je look compleet te maken gebruik je deze bronzer van het dierproefvrije merk NYX. Sommige producten van NYX zijn veganistisch, maar niet allemaal, dus als je dit belangrijk vindt let hier dan extra op. Dit product is in elk geval wel 100% vegan.

Als je al een kleurtje hebt staat een bronzer prachtig. Je krijgt hier een natuurlijke glow van, alsof je net van vakantie komt. Zelf heb ik de lichtste variant hiervan nodig. De matte bronzer komt in vijf verschillende kleuren.

dierproefvrije vegan beauty producten

NYX bronzer

Dierproefvrij

Let op: welke merken op het moment dierproefvrij zijn wisselt constant. Check hiervoor bijvoorbeeld de Cruelty-free Kitty site.

Voor dit label moet een merk namelijk aan strenge eisen voldoen en kunnen bewijzen dat het niet op dieren test. Zo kan het voorkomen dat een merk het ene moment wel het label cruelty free heeft en een jaar later niet meer aan de voorwaarden voldoet. Op dit moment voldoen alle producten uit mijn blog aan deze eisen.

Hoe word jij bruin? Door de zon of heb je ook liever wat hulp van zelfbruiners?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Douglas. Echter heb ik mijn mening hier niet door laten beïnvloeden. Ik schrijf alleen over producten waar ik volledig achtersta en die passen bij de visie van Happy & Mindful.

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

13 Comments

 • rachel juli 25, 2019 at 11:20 am

  Allemaal fijne producten! Ben ook erg benieuwd naar de zelfbruiner. Gebruik er zelf een van de zonnebank die heel goed is al maar deze gaat ik ook maar eens proberen 😀

 • Bergfamilie juli 25, 2019 at 1:26 pm

  Ik denk dat ik eigenlijk zoiets zou moeten gebruiken. Ik ben -net als jij- type blond haar, blauwe ogen en lichte huid. De hele zomer loop ik in rokjes met melkflessen eronder. Ik smeer factor 50, lig altijd onder een parasol want ik ben zó bang voor huidkanker. Als ik volgende keer bij Douglas ben ga ik deze zelfbruiner zeker testen!

 • Jessie juli 25, 2019 at 2:57 pm

  Doet me herinneren aan mijn experiment met de zelfbruiner. Had een iets te bruine kleur én niet goed ingesmeerd. Ben een week een soort pantertje geweest. Geef mij maar zonnemelk!

  • Happy and mindful juli 26, 2019 at 11:26 am

   Wat vervelend. Ik kan me goed voorstellen dat je het dan niet nog eens probeert. Bruin door de zon kan natuurlijk ook!

 • Manon juli 25, 2019 at 10:11 pm

  Mooie producten! Ik merk ook dat ik door alle ‘shore’ types, niet meer durf te zelfbruinen, haha.

  • Happy and mindful juli 26, 2019 at 11:26 am

   Haha, ooh meen je. Wat een invloed heeft dat tv programma zeg 😉 Toch kan ik als tip geven een keertje te proberen. Ik was eerst ook huiverig 🙂

 • Henk juli 25, 2019 at 10:43 pm

  Ik vertrouw op de zon voor een kleurtje

 • Gabrielle juli 26, 2019 at 11:00 am

  Ik heb nog nooit zelfbruiner gebruikt, gelukkig word ik ook vrij makkelijk bruin door de zon 🙂

 • Victor juli 26, 2019 at 11:02 am

  Leuk artikel. Mooie spullen, ook leuk als kado.

 • Lisanne juli 27, 2019 at 11:58 am

  Wat een fijne producten! Nu ben ik heel benieuwd naar de Bondy Sands self tan. Momenteel ben ik nog zo wit als een melkfles haha

 • Laat een bericht achter