Lifestyle, Persoonlijk

Even voorstellen: gastblogger Arrantxa

Vol trots stel ik nieuwe aanwinst Arrantxa aan jullie voor. Een lieve, enthousiaste meid met ontzettend veel te vertellen! We stelden haar wat vragen. 

Kun je wat over jezelf vertellen?

Ik ben Arrantxa en ben 24 jaar. Ik woon samen met mijn vriend in een dorpje, dichtbij Dokkum, in Friesland.  Ik heb vroeger als jong meisje altijd een dagboek gehad waar ik alles in schreef. Denk aan liefdesverklaringen,  mijn dag,  mijn emoties en de welbekende ruzies met je ouders als puber. Het schrijven fungeerde dus als een soort uitlaatklep. Nu is het eerder een kwestie van ‘leuk’ en mijn gedachtes ordenen.

Wat doe je om te ontspannen?

Ik ga een a twee keer per week naar yoga. Dit is voor mij echt een ontspanningsmoment in de week. Daarnaast vind ik het ook heerlijk om gewoon thuis op de bank te zitten met een kopje thee en Netflix aan.

Waar krijg je energie van?

Van al mijn ideeën, doelen en streven die ik nog voor ogen heb, zowel studiegerelateerd als persoonlijk. Ik krijg ook energie van to-do lijstjes die afgewerkt moeten worden. Als ik die niet heb, dan ga ik toch heel snel in de chill modus, wat snel kan omslaan in ‘lui’. Wat natuurlijk ook niet heel erg is!

Waar kan je heel slecht tegen?

Mensen die zichzelf beter vinden en voelen dan anderen, mensen die alleen maar negatief zijn, mensen die echt lelijk doen tegen anderen en mensen die met iedereen vrienden willen worden (‘popiejopie’ gedrag), zo vermoeiend!  Deze mensen hou ik graag buiten de deur.  Dit zijn gevalletjes ‘frustratie op en top!’. Je zal me dan ook niet heel snel in de buurt zien van deze mensen.

Hoe ben je in aanraking gekomen met yoga?

Ik ben nogal een perfectionistische iemand, die alles altijd heel goed, op tijd wil doen, maar vooral die alles zelf wil doen. Op een gegeven moment was het zo dat ik mijn studie niet in de drie jaar zou redden, wat ik dus als doel voor ogen had en ik alles deed om die ook te halen (denk aan: alles proppen binnen een paar maanden, je begrijpt dat dit nooit goed ging komen). Ik liep mezelf voorbij.

Dit is het moment waarop ik besloot yoga te gaan doen! Yoga helpt mij vooral mentaal te leren ontspannen en me niet zo druk te maken over ‘alles op tijd, alles goed willen doen’. Hoewel dit er natuurlijk nooit helemaal uit gaat 😉

Welk boek heeft jouw leven veranderd?

Er is niet echt een boek die mijn leven heeft veranderd. Er zijn natuurlijk wel boeken die mij aan het denken zetten. Denk aan de genres: multiculturele dingen (ooit een boek gelezen over eerwraak), succes & falen, liefde.

Er is een boek waar ik op dit moment middenin zit namelijk, Babe, you got this (het werkboek). Het is geen hoogstaand wetenschappelijk boek, maar vooral makkelijk lezend en een doe-boek. Je gaat aan de hand van opdrachten aan de slag met je doelen, ambities, maar ook met jezelf. Een aanrader als je je op een leuke manier bewuster wilt worden van je doelen en ambities.

Ben je een spiritueel persoon?

Ik zou mezelf niet per se een spiritueel persoon noemen, maar ik ben er wel mee bezig op mijn manier. Daarnaast geloof ik ook in iets en luister ik elke dag wel een gospellied. Hoewel ik het ook een keer lekker vind om los te gaan op een nummer van Marco Borsato en Bizzy. Een heel uiteenlopend muziekgenre, ik weet het, haha.

Waarvan heb je nu zoiets, had ik dit maar geweten toen ik 18 was?

Niet per se iets dat ik had willen weten, maar wel iets dat ik aan alle meisjes van 18 of jonger mee wil geven: er is niets mis met soms een grote ‘bek’ hebben. Laat je maar horen, laat men je grenzen kennen en daar ook de eventuele consequenties van, mocht die grens niet gerespecteerd of overschrijdt worden. Laat maar zien waar je voor staat! Helemaal niets mis mee. Echt niet! Dus aan alle 18-jarigen of jonger: heb soms een grote ‘bek’ !

Wat is op dit moment belangrijk in je leven?

Op dit moment vind ik het allerbelangrijkste dat ik dingen doe waar ik achter sta.

Ben je perfectionistisch? Een piekeraar? Zo ja, hoe ga je hiermee om?

Ik ben beide eigenlijk wel… maar als ik dan toch eentje moet kiezen, dan toch de perfectionist. Zoals ik al eerder antwoord gaf,  ik wil alles zo goed mogelijk doen, maar vooral zelf en op mijn manier doen. Dit gaat beter! Ik vind het niet meer zo moeilijk als iets niet gaat zoals ik het zou willen, kan het meer los laten en een preek van mijn vriend doet ook wonderen 😉

Wanneer ben jij helemaal in je element?

Als ik in een ruimte ben met mensen die ik lief heb en heel dicht bij mij staan.

Welke vakantiestemmingen staan nog op je to-do-lijstje?

Eigenlijk te veel om op te noemen. Maar ik wil nog eigenlijk heel graag naar Afrika en het liefst dan ook optrekken met de locals daar.

Zomer of winter?

Die gezelligheid, knusheid van de winter is toch niet te weerstaan. De traditionele dingen; Kerst, Kerstmarktjes, pakjesavond. En kaarsjes aan in huis, vind ik veel te leuk!

Lachen of dromen?

Beide!  Van dat lachen, waar ik bijna geen lucht meer krijg en buikpijn heb, GRAAG!
Ik heb een heel raar iets, ik droom bijna altijd over iets dat ik gezien heb of meegemaakt heb. Mijn vriend en ik zitten nu midden in Prison Break dus ik droom weleens over Wentworth Miller (oftewel: Michael Scofield), maar mij hoor je niet klagen! Mijn vriend trouwens ook niet, die lacht me vooral gewoon heel hard uit, haha.

Op stap met vriendinnen of een hangavondje op de bank met een goede film?

Dan toch op stap met m’n vriendinnen. Deze meiden zijn echt toppers en heel lief.
Ik verheug me altijd op onze meidenavonden.

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

Geen opmerkingen

Laat een bericht achter