babe you got this
Mind

Waarom in balans zijn overrated is

Soms heb ik een week volgepland staan met werkafspraken, deadlines, feestjes en andere zaken en ben ik alleen maar aan het vliegen van A naar B. Aan het eind van de week kan ik een gelukkig mens zijn als ik lekker bezig ben geweest en alles gelukt is! Op zo’n moment denk ik:  zie je.. ik kan verschillende ballen in de lucht houden als het nodig is, you go girl! Maar wat een onzin eigenlijk, dat streven naar altijd alles voor elkaar krijgen. En dan vraag ik me af, voor wie creëer je de ideale balans eigenlijk? Voor jezelf of omdat het zo hoort ?

Balans

Er zijn gelukkig ook weken waarin ik een enorme baaldag heb, tot frustraties aan toe, die overigens ook welkom zijn. Dan heb ik tenminste een reden om af en toe een potje te janken. Werkt heel opluchtend 😉

In balans zijn betekent voor iedereen wat anders. Voor mij betekent het dat ik er op alle fronten in het leven kan staan en dingen voor elkaar krijg. Daarnaast wil ik vaak nog heel veel zijn!

Ik wil die goede vriendin zijn die soms spontaan een meidendag in plant, een leuke kleindochter zijn die regelmatig op bezoek gaat, een succesvolle dochter. Die ene goede student zijn die het allemaal haalt en redt, een lieve zus en een sexy girlfriend waar je niet van af kunt blijven.

Alsof dat nog niet genoeg is, wil ik ook af en toe de fitgirl uithangen, een feestje meepikken waar ik helemaal los ga, om daar de volgende ochtend spijt van te hebben. En soms wil ik ook gewoon een bankhangdag met Netflix. Eerlijk is eerlijk, soms weet ik het ook niet en doe ik maar wat. Het leuke van een jong volwassen leven zijn toch dit soort momenten, waarop je het helemaal zelf mag uitzoeken en op jóuw manier mag doen.

Zwerver girlfriend

Het zoveel tegelijk willen en soms ook ‘moeten’ zijn, vergt energie en tijd. Altijd alles goed willen doen, zorgt er ook juist voor dat er dingen zijn die ik niet altijd goed doe. Gelukkig maar, want daar ben ik mens voor.

Ik ben ook die goede vriendin die vergeet te vragen hoe die date ging met die ene leuke jongen, die kleindochter die niet altijd de tijd heeft om even langs te gaan, die student die opnieuw moet tentamineren omdat ze het onderschat heeft. Ik ben ook die zus die niet altijd leuk en enthousiast reageert en ook zeker die girlfriend die soms onbegripvol is en er wel eens bij loopt als een zwerver 😉

Volgens verschillende bronnen is het niet eens mogelijk om volledig in balans te zijn. Want, zeggen ze, de tijd dat je met één ding bezig bent, kun je immers niet aan iets anders besteden, dus is evenwichtige aandacht vaak onmogelijk. Dus, een keer iets niet op orde krijgen, is helemaal oké. Nou die kunnen we in ons zak steken.

babe you got this

“Babe, you got this!”

Door het werkboek Babe you got this leer je te beseffen dat je de dingen moet doen die voor jou het belangrijkste zijn op dát moment. En dit doe je voor jezelf, niet om iedereen te laten zien wat je allemaal wel niet doet. Een perfecte wereld waarin je tegelijkertijd alles voor elkaar krijgt en hebt bestaat namelijk niet.

Een goede balans is wat JIJ zelf kiest, niet wat sociale media, de maatschappij of tijdschriften voorschrijven!

Dus als het betekent dat je ’s nachts nog even moet knallen voor een deadline, dan doe je dat. Tot 2 of 3 uur ’s nachts doorwerken is alles behalve een “ideale balans”, maar who cares? Ja oké je lichaam en biologische klok, maar héy compenseer zo’n moment dan met een uitslaapochtend. Eentje zonder stress voor een deadline, want die had je vannacht namelijk gehaald! Goede balans is zoveel en verschillend, maar een goede balans is toch echt hetgeen wat JIJ zelf kiest en niet wat sociale media, de maatschappij of tijdschriften voorschrijven!

Iets meer shinen op het ene vlak dan de ander is zo erg nog niet. Onder het mom van: ‘ik kan niet overal tegelijk zijn en dus ook niet overal 100% geven, want ik heb maar 100% te geven en op een goede dag 110%’. Dit is ook helemaal prima. Ik ben nog niet verbannen uit mijn familie, ik heb nog steeds mijn vriendinnen om me heen en m’n vriend wil me nog steeds. Er is dus geen man overboord!

babe you got this

Babe, you got this, €17,99

Foto: Unsplash

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

Geen opmerkingen

Laat een bericht achter