Griekenland, Outdoor en wandelen, Travel

Wandelingen rondom Paleochora, Kreta | Mijn wandelvakantie #2

Ik ben net terug van mijn vakantie op Kreta en wat heb ik daar een fijne tijd gehad! Ik schreef hier al over in mijn vorige blog. In dit blog vertel ik over het vervolg van mijn vakantie in Paleochora. Ik kwam hier om te wandelen maar ik deel ook wat tips van leuke restaurantjes. Pak je notitieblokje erbij dus 😉

Inmiddels voel ik mij steeds meer thuis in Paleochora. Vandaag is de tweede wandeldag. We hebben een licht programma van de boeg want vandaag doen we drie wandelingen van elk een uur, met ruime stops tussendoor. Lekker relaxed.

Old School House Anidri

We beginnen met de wandeling van ons hotel On the Rocks in Paleochora naar Anidri. In dit bergdorp vind je een tentje onder de aparte naam Kafenio Sto Scolio waar je super kunt lunchen. In een ver verleden was dit restaurant een school en vandaar deze naam die in het Engels The old school house bekent. Op het terras heb je uitzicht op zee en het bergachtige landschap met een diepe kloof. Zo’n veertien jaar geleden was ik hier eerderen ik kan mij de salade met avocado nog goed herinneren. Eenmaal daar aangekomen besluit ik voor de bulgursalade te gaan. De dressing is goed gekruid wat het tot een smaakvol en gezond gerecht maakt. Yum.

bulgur salade Anidri

old school house anidri

Tijdens het vervolg van de wandeling dalen we af via een kloof naar het strandje van Anidri. Vanaf een bijna privé strandje kijken we uit op de blauwe zee. Al met al zijn we zo’n uurtje bezig geweest met de afdaling. Na een bezoek aan het strand rest ons het laatste stukje van de wandeling – opnieuw een uur.

anidri beach

Een nieuwe dag op Kreta!

De volgende dag maken we een spectaculaire tocht door het binnenland. Alles staat hier in bloei wat zorgt voor een kleurrijke mix aan wilde bloemen. We passeren diverse kerkjes en hier en daar een verdwaalde geit. Dit is het ongerepte Kreta.   bloemen wandelvakantie kreta  wandeling kreta    

Uiteindelijk duurt de wandeling ongeveer vier uur. We hebben onze auto ergens geparkeerd maar mijn zus en ik vinden het wel mooi zo. Mijn vader en zijn vriendin lopen verder om de auto te halen en wij wachten relaxed ergens in een plekje in de zon. Muziekje erbij. Dit is vakantie!

Vanavond is het opnieuw tijd om uit eten te gaan, hè wat vervelend nou 😉

Restaurant Paleochora

Dit keer eten we bij een restaurant dat in handen is van een Hollands stel. Het eten is erg smaakvol, gezond en een plaatje om te zien. Mocht je op Kreta zijn, ga dan zeker langs bij dit restaurant. Het staat bekend als the Small Garden, de Griekse naam hiervoor is Kiparaki.

 

restaurant paleochora

Onze volgende bestemming is Loutro! Houd mijn blog in de gaten voor het vervolg van mijn reisverslag.

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

2 Comments

  • Florentine mei 12, 2017 at 12:48 pm

    Ik vind dit zo leuk om te zien! Wat heb je prachtige foto’s gemaakt <3

  • Laat een bericht achter