Frankrijk, Travel

5x doen tijdens een weekend Parijs

Parijs. Lichtstad, stad van de liefde, stad van eindeloos struinen langs boetiekjes en de meest prachtige gebouwen. What’s not to love? In Parijs val je van de ene verassing in de andere. Het stadcentrum is als één groot openluchtmuseum. Ik was een weekend in Parijs en heb hier een geweldige tijd gehad. Ik wil je 5x tips geven van wat je niet wilt missen als je een weekend Parijs doet.

#1 Struinen door romantische straatjes

Parijs verken je het beste te voet. Parijs telt ongelooflijk veel verschillende wijken: Le Marais, Île de la Cité, Saint-Germain-des-Prés, Quartier Latin, en het rijtje gaat zo nog even verder. De winkelliefhebber komt hier goed aan z’n trekken want je mond valt open bij het zien van al die prachtige etalages en schattige boetiekjes. Rondlopen door al die wijken is al een belevenis op zich.

straten-parijs

parijs-winkels

#2 Bezoek een museum in Parijs

Een beetje voor de hand liggend maar daarom niet minder leuk. De museumliefhebber kan z’n hart ophalen hier. Het is best lastig kiezen als je maar een weekend in Parijs bent. Mijn persoonlijke favorieten zijn het Louvre en Musee d’Orsay. Tijdens mijn weekend gingen we naar Musée d’Orsay. De buitenkant van dit voormalige treinstation, met de twee reusachtige klokken, is al erg indrukwekkend. Van binnen vind je er kunstwerken van kunstenaars als Monet, Cézanne en Van Gogh. Heerlijk om een ochtendje in door te brengen. Grote aanrader zijn de frambozentaartjes die je vindt in het museumrestaurant.

weekend parijs

weekend parijs

#3 Het Louvre

Net al overgenoemd als een van de highligts van Parijs. Tijdens mijn weekend in Parijs hadden we geluk want het was prachtig weer. Blauwe lucht, een beetje zon en bijna geen wolken te bekennen. Je hoeft niet per se het museum in want de buitenkant van het museum is al ontzettend de moeite waard. Ik vond dit het allermooiste van mijn bezoek aan Parijs. Wist je trouwens dat dit het grootste museum van de wereld is?

weekend parijs weekend parijs weekend parijs weekend parijs weekend parijs

#4 Neem in Parijs een typisch Frans ontbijtje

Vergeet English breakfast, in Parijs ontbijt je als de Parisiennes. Lekker licht, met een croissantje of pain au chocolat en een kopje koffie. Neem er een Franse krant bij en het plaatje is compleet. Je hebt heel veel typisch Franse tentjes waar je vaak nog in het Frans wordt aangesproken. Ik vind dit zelf erg prettig, zo kun je nog een beetje je Frans oefenen. Ook viel mij trouwens op dat de Parijzenaars best goed Engels kunnen. Je redt je hoe dan ook altijd wel in deze stad.

ontbijt-parijs

#5 Montmartre

De prachtige Sacré-Coeur torent boven de wijk uit en je hebt vanaf hier een prachtig uitzicht over de stad. Het trekt vooral veel kunstenaars die op de pleintjes in de wijk schilderen, en vooral veel portretten van toeristen maken. Een bezoek aan Montmartre mag zeker niet ontbreken tijdens een weekend Parijs. Grappig detail: op zoek naar de Eiffeltoren vanaf hier heeft geen zin, want je kunt ‘m net niet zien vanaf hier.

 weekend parijs weekend parijs weekend parijs weekend parijs uitzicht-parijs2

Volg je me al op Twitter? Ik zou het leuk vinden je daar te zien!

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

Geen opmerkingen

Laat een bericht achter