Beauty, Lifestyle

Wishlist maart: dierproefvrije beauty producten en duurzame mode

Jongens, het is alweer zó lang geleden dat ik mijn laatste wishlist heb gepost. En dat terwijl ze vaak erg enthousiast worden ontvangen. Ik probeer mijn leven steeds meer te verduurzamen en dit zie je terug. Natuurlijk is er ook ruimte voor interieur en dit keer zelfs fashion.

Dierproefvrije beautyproducten

Als het even kan koop ik cruelty free verzorgingsproducten. Ik vind dit nog belangrijker dan dat de producten zo natuurlijk mogelijk zijn. Je zit meestal goed als je van de bekende huismerken koopt, Etos, Kruidvat, HEMA.

Bij Holland & Barret, hiervoor de Tuinen, heb je ook vaak natuurlijke beauty producten, zonder onnodige gifstoffen. Zo ben ik erg benieuwd naar dit micellar water. Het is 100% vegan en de reviews liegen er niet om.

Micellar Cleansing water, Holland & Barret

Ook heb ik sinds kort een obsessie voor nagellak zonder giftige stoffen. Nu ik weet dat veel nagelaks stiekem best wel toxic zijn, heb ik bijna nooit meer nagellak op. Nu vind ik naturel ook erg mooi maar af en toe een kleurtje is wel zo leuk.

Ik vind dit een mooie, nude-achtige kleur. Het product is vegan, dierproefvrij én bevat zelfs bepaalde vitamines die je nagels verzorgen.

Nu moet ik bekennen dat ik onlangs een gifvrije nagellak kocht en hier eigenlijk niet zo tevreden over ben. Daarom ben ik extra benieuwd naar dit lakje.

OZN nagellak, Kenko Shop

Interieur wensen

Dat krijg je als je ineens van een 2-kamer appartement naar een huis van drie verdiepingen gaat – je hoort mij niet klagen hoor. Het interieur lijkt nooit af. Ik heb besloten dit iets meer los te laten, want ik ga liever nog een keer op reis, of doe een verdiepende yoga training, dan dat ik een picture perfect interieur heb. Toch mag een mens altijd dromen, toch?

Dit tapijt zou erg mooi staan in mijn licht ingerichte woonkamer. Van het merk Karpetten van Kaatz.

Tapijt, Karpetten van Kaatz

En dit is er eentje in de categorie not going to happen. Maar, je weet maar nooit. De hanglamp van Ay Illuminate. Ik vind deze nog altijd erg mooi, maar de grijze variant, gemaakt van visnetten, is ook prachtig.

Misschien leuk om te weten: ik schrijf ook voor een groot interieurblog. Dit doe ik inmiddels al ruim anderhalf jaar.

Hanglamp, Flinders

Duurzame mode

Duurzame mode vond ik altijd een tikkeltje overdreven maar nu ik wat ouder wordt – kuch kuch – wil ik dit standpunt toch herzien. Je kunt klein beginnen met een duurzame trui. Ik vind het best jammer dat er weinig winkels zijn die duurzame kleding verkopen. In Groningen is het hier vrij dun mee bezaaid. En als je al zo’n winkel vindt is alles behoorlijk aan de prijs.

Mijn oog viel op deze lichtpaarse trui. Een vrij basic item dat overal bij past. Niet echt een spannend design maar eerder een lekker-lui-op-de-bank-op-zondag-model.

Trui, Liberty Fashion

Kadoptip

Jezelf trakteren is leuk maar iets kado geven kan ook veel voldoening geven 🙂 .

Misschien heb je al wel eens gehoord van een Ecokadobon? Dit is een bon voor liefhebbers van duurzame spullen. Zo kun je de bon gebruiken om prachtige fair trade interieuraccessoires te kopen. Of wat dacht je van een pan zonder teflon, een rugzak van oude theezakjes of biologisch afbreekbare Nespresso koffiecupjes?

En nog even een update van mijn laatste wishlist. De paper bag heb ik inmiddels in huis!

Koop jij ook duurzame mode?

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

Geen opmerkingen

Laat een bericht achter