Yoga

De beste yoga docentenopleidingen in het noorden van het land

Het noorden van het land is wat dun bezaaid als het gaat om yoga docentenopleidingen, maar als je goed zoekt vind je een paar kwalitatief hele goede! Laten we ze bij langsgaan.

Het is zover. Je hebt besloten een yoga docentenopleiding te volgen. Een hele spannende stap! Je gaat je al snel oriënteren op yogascholen in de buurt die een teacherstraining aanbieden. Als je in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, of een andere plek in het westen van het land woont zit je helemaal goed. Je vindt hier bijna op elke straathoek wel een yogaschool. In Groningen ligt dit was lastiger.

Er zijn hier niet veel, maar degenen die er zijn, behoren wel echt tot de top! Dit zijn enkele opties voor een yoga docentenopleiding in het noorden van het land. Het gaat hierbij vooral om 200 uurs-opleidingen die je de mogelijkheid geven om binnen een jaar een certificaat te behalen – en ook niet onbelangrijk, daardoor goed te betalen zijn.

Open Yoga, Groningen

Open Yoga is een fijne yogaschool in het centrum van Groningen (yup, de stad, niet de provincie). Het ligt naast de door groen omgeven Nieuwe Kerk en op steenworp afstand van de hippe, upcoming wijk het Ebbingekwartier. Het wordt met veel passie gerund door Dieuwertje en Mandy. Hoewel het niet groot is, doet het heel gemoedelijk aan en is het niveau van de docenten uitstekend. Je voelt je gelijk thuis als je hier binnenloopt!

Als je voor het eerst een yoga docentenopleiding doet kun je het beste gaan voor de 200 uur RYT Teachters Training die wordt gegeven door Mandy, Diewertje en de Amerikaanse Kenny Graham. RYT wil zeggen dat de opleiding is erkend door Yoga Alliance. Erg fijn, want dit betekent dat jouw certificaat straks internationaal erkend wordt en je dus overal kunt lesgeven! Let op: dit betekent ook dat je in het Engels les krijgt.

Indruk van Open Yoga?

Ik heb met alle yogascholen uit deze blog contact gehad. Dat was helemaal niet bedoeld als soort van keuring, maar achteraf bedacht ik me dat het toch prettig kan zijn, voor wie zich aan het oriënteren is, om hier wat over te zeggen.

Het contact is top! Ik heb de organisatie gemaild en krijg heel snel een antwoord terug. De toon is heel vriendelijk en komt heel warm over. Ik heb zo het idee dat je hier echt een persoonlijke aanpak krijgt, en je niet zo maar de zoveelste klant bent. Ik heb overal de vraag gesteld hoe het zit met de maximale groepsgrootte (wel zo prettig voor de HSP’ers onder ons). Hieronder de belangrijkste specificaties.

 • Waar? Open Yoga
 • Hoeveel mensen? (maximaal): 30
 • Prijs? €2150. Let op: als je in een keer, vooraf betaalt.
 • Soort yoga? Een actieve vorm van hatha yoga
 • Taal: Engelstalig
 • Duur: 1 jaar
 • Plaats: Groningen

Club Yoga, Leeuwarden

De yoga docentenopleiding bij Club Yoga in Leeuwarden wordt gegeven door niemand minder dan Johan Noorloos – toch echt wel een begrip in de yogawereld. Hij komt speciaal uit Amsterdam over om zijn kennis en ervaring op yogagebied te delen met alle noordelijke yogi’s en yogini’s. Deze opleiding gaat uit van de Nieuwe Yogaschool en als je gaat voor de 200 uur variant heb je twee opties: de vinyasa flow opleiding (start september) en de yin yoga opleiding (start juni).

Indruk van Club Yoga?

Ontzettend positief! Eigenaar Rianne Hoekstra is ontzettend vriendelijk en reageert snel op mijn mail. Ik heb de yogaschool helaas (nog) niet met eigen ogen bekeken maar van wat ik ervan zie op internet is het ruim en licht: een erg prettige ruimte om lessen of een opleiding in te volgen. De Nieuwe Yogaschool die deze opleiding organiseert, komt ook erg professioneel over.

 

 • Waar? Club Yoga
 • Hoeveel mensen? (maximaal): 25
 • Soort yoga? Vinyasa of Yin
 • Prijs? €2722,50 / €2722,50
 • Taal: Nederlandstalig
 • Duur: een jaar
 • Plaats: Leeuwarden

Ron van der Post

Ron van der Post geeft les volgens de oude Indiase yogatraditie. Hier kom je dus voor the real deal! En dat in Groningen. Wat deze opleiding onderscheidt van de andere twee, is dat het een driejarige opleiding is. Op deze manier krijg je een nog stevigere basis om les te geven – maar dit betekent dus ook een grotere investering, financieel én in tijd.

Hij omschrijft zijn stijl van lesgeven zelf als “toegankelijk, nuchter en met de nodige humor”. Daar hou ik van! Ron van der Post heeft enorm veel credibility opgebouwd tijdens zijn meer dan 24 jaar lange leerschool en volgde zelfs lessen bij dé B.K.S Iyengar (wel bekend onder de liefhebbers van iyengar yoga).

Indruk van Yogaschool Ron van der Post?

Alles aan deze yogaschool straalt professionaliteit, deskundigheid en kwaliteit uit. Als je wilt weten of deze yogaopleiding wat voor je is kun je elk jaar, voor aanvang van de opleiding, een workshop volgen. Dit jaar was deze 7 april, net geweest dus. Helaas kan ik niet veel zeggen over het contact met de yogaschool want mijn mail is jammergenoeg niet beantwoord. Al kreeg ik enkele weken later gek genoeg wel een mail terug om de workshop onder de aandacht te brengen. Maar hey, mailtjes verdwalen wel eens, dus dit zegt nog niet zo veel.

 • Waar? Yogaschool Ron van der Post
 • Hoeveel mensen? (maximaal): onbekend
 • Prijs? €1450 per jaar (€4350 voor drie jaar)
 • Soort yoga? Dynamische hatha yoga
 • Duur: Drie jaar
 • Taal: Nederlandstalig
 • Plaats: Groningen

Je hebt dus echt wel wat te kiezen als je in Groningen, of een van de andere noordelijke provincies, woont. Hier zit vast wat voor je tussen!

Ben jij ook van plan een yoga docentenopleiding te volgen?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Previous Post Next Post

gerelateerde blogs

Geen opmerkingen

Laat een bericht achter